Nieuws van Vitruvius Bouwkostenadvies

1-6 van 10
Pagina - 1 - 2

11 oktober 2017

Nieuw model Algemene Bouwplaatskosten (ABK) in de maak!

De Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen (NVBK) en Bouwend Nederland werken samen aan een nieuw model  Algemene Bouwplaatskosten (ABK). De laatste brochure vanuit de NVBK is van 1998, het model van Bouwend Nederland is van 2010. Door ontwikkelingen in de sector, zoals BIM, is het van belang het model ABK te actualiseren. Door dit gezamenlijk te doen, wordt eenduidigheid over wat tot de ABK behoort,  in de sector nagestreefd. Het nieuwe model zal in 2018 verschijnen.
Vanuit Vitruvius Bouwkostenadvies is Nicole Henkes betrokken bij dit initiatief en is zij lid van de werkgroep.


Deel dit bericht

30 augustus 2017

Ben jij de junior bouwkostenadviseur die ons team komt versterken?

Ben jij een enthousiaste teamspeler met minimaal HBO opleidingsniveau? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Kijk hier en reageer snel -->

Deel dit bericht

24 januari 2017

Leegstaand kantoor naar energiezuinige woningen

Een leegstaand kantoor in Den Bosch wordt getransformeerd tot woonhuis met 27 energiezuinige appartementen. De woningen krijgen het milieulabel A en zijn middeldure huurwoningen. Het kantoorcomplex krijgt op deze manier een mooi tweede leven.

Lees hier meer >>

Deel dit bericht

27 oktober 2016

Breeam-nl studiedag expert - 8 November 2016

Levenscycluskostenanalyse
Workshop door: David Meijer (Adviseur bouw- en exploitatiekosten)Duurzaamheid impliceert dat we moeten uitgaan van het gebruik van een object. Dat gebruik moeten we als prettig ervaren maar dat gebruik moet ook te betalen zijn. Door besluiten te nemen op basis van levensduurkosten (LCC, TCO) ‘mengen’ we de investering met de kosten van het gebruik. De daaruit voortkomende kengetallen zouden ertoe kunnen leiden dat we andere beslissingen nemen dan als we alleen naar de investering zouden kijken. Tijdens de workshop gaan we in op de inzetbaarheid van LCC-denken bij projecten en maken we het doorkijkje naar MAN-12/BREEAM.

Lees meer op de website van Dutch Green Building Council>>

Deel dit bericht

18 oktober 2016

Energy academy scoort Breeam outstanding!

De Rijksuniversiteit Groningen wil met de Energy Academy Europe een icoon neerzetten op het gebied van architectuur en duurzaamheid. Het is het eerste energie-neutrale onderwijsgebouw in Nederland met een BREEAM outstanding certificaat. Een uitdagend project voor ingenieurs- en adviesbureau DGMR en het gehele ontwerpteam. Met een uitstekend resultaat.

Lees meer in de online editie van Schooldomein>>

Deel dit bericht

10 mei 2016

Breeam-nl studiedag expert

Op woensdag 18 mei en dinsdag 13 december vind er in Amsterdam een BREEAM-NL Studiedag Expert plaats. Om erkend te blijven als BREAAM-NL Expert bent u verplicht om ten minste één keer per jaar deel te nemen aan een Studiedag. Tijdens de Studiedag wordt u op interactieve wijze op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken over de verschillende BREEAM-NL keurmerken. De middag zal starten met de laatste cijfers en nieuwe ontwikkelingen van de diverse BREEAM-NL schema’s en de ontwikkelingen bij de DGBC. Vervolgens kunt u deelnemen aan een tweetal workshops naar keuze. In het aanmeldformulier kunt deze keuze aangeven. Tot slot zal de middag afgesloten worden met een borrel.  Met 1 dagdeel per jaar bent u als BREEAM-NL Expert weer helemaal up-to-date.

Meer informatie >>

Deel dit bericht

1-6 van 10
Pagina - 1 - 2