Nieuws van Vitruvius Bouwkostenadvies

1-6 van 11
Pagina - 1 - 2

16 januari 2018

Op zoek naar een leuke baan als junior Bouwkostenadviseur?

Vitruvius Bouwkostenadvies heeft een vacature voor een HBO-er met een bouwkundige achtergrond. Vitruvius Bouwkostenadvies staat voor betrokkenheid, een professionele aanpak en een prima werksfeer. Bekijk de bedrijfsfilm voor een goede, eerste indruk van ons bedrijf.

Voor meer informatie over de vacature, kijk hier.

Deel dit bericht

5 december 2017

Waar wij NEN 2699 erg laten spreken, mag NEN 0512 vandaag niet ontbreken

Rondom het Sinterklaasfeest komen er ieder jaar nogal wat incidenten voor. Variërend van gesmolten chocoladeletters of gewonden door het gebruik van oude pepernoten tot aan een slecht geklede Hulp-sinterklaas. De NEN 0512 geeft richtlijnen voor de viering van het Sinterklaasfeest. Wist u dat er regels zijn voor het gooien van pepernoten? Waarom heeft het geen zin om de schoen bij de verwarming te zetten? Het staat allemaal in de NEN 0512.


NEN 0512Deel dit bericht

11 oktober 2017

Nieuw model Algemene Bouwplaatskosten (ABK) in de maak!

De Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen (NVBK) en Bouwend Nederland werken samen aan een nieuw model  Algemene Bouwplaatskosten (ABK). De laatste brochure vanuit de NVBK is van 1998, het model van Bouwend Nederland is van 2010. Door ontwikkelingen in de sector, zoals BIM, is het van belang het model ABK te actualiseren. Door dit gezamenlijk te doen, wordt eenduidigheid over wat tot de ABK behoort,  in de sector nagestreefd. Het nieuwe model zal in 2018 verschijnen.
Vanuit Vitruvius Bouwkostenadvies is Nicole van Kuijk betrokken bij dit initiatief en is zij lid van de werkgroep.


Deel dit bericht

24 januari 2017

Leegstaand kantoor naar energiezuinige woningen

Een leegstaand kantoor in Den Bosch wordt getransformeerd tot woonhuis met 27 energiezuinige appartementen. De woningen krijgen het milieulabel A en zijn middeldure huurwoningen. Het kantoorcomplex krijgt op deze manier een mooi tweede leven.

Lees hier meer >>

Deel dit bericht

27 oktober 2016

Breeam-nl studiedag expert - 8 November 2016

Levenscycluskostenanalyse
Workshop door: David Meijer (Adviseur bouw- en exploitatiekosten)Duurzaamheid impliceert dat we moeten uitgaan van het gebruik van een object. Dat gebruik moeten we als prettig ervaren maar dat gebruik moet ook te betalen zijn. Door besluiten te nemen op basis van levensduurkosten (LCC, TCO) ‘mengen’ we de investering met de kosten van het gebruik. De daaruit voortkomende kengetallen zouden ertoe kunnen leiden dat we andere beslissingen nemen dan als we alleen naar de investering zouden kijken. Tijdens de workshop gaan we in op de inzetbaarheid van LCC-denken bij projecten en maken we het doorkijkje naar MAN-12/BREEAM.

Lees meer op de website van Dutch Green Building Council>>

Deel dit bericht

18 oktober 2016

Energy academy scoort Breeam outstanding!

De Rijksuniversiteit Groningen wil met de Energy Academy Europe een icoon neerzetten op het gebied van architectuur en duurzaamheid. Het is het eerste energie-neutrale onderwijsgebouw in Nederland met een BREEAM outstanding certificaat. Een uitdagend project voor ingenieurs- en adviesbureau DGMR en het gehele ontwerpteam. Met een uitstekend resultaat.

Lees meer in de online editie van Schooldomein>>

Deel dit bericht

1-6 van 11
Pagina - 1 - 2