MKC de Schatkaart Centrumeiland

Over het project

Opdrachtgever:

 

Architect:

Locatie:

Omvang (BVO):

 

Stichting Samen tussen Amstel en IJ (STAIJ), Humankind & Gemeente Amsterdam

bdg architecten

Amsterdam IJburg

3664 m2

 

In het Amsterdamse IJburg wordt een nieuwe wijkvoorziening genaamd MKC de Schatkaart gerealiseerd, onderverdeeld in een nieuwe Montessori basisschool, een kinderdagverblijf en een sportvoorziening. Dit alles in een splitlevel ontwerp.

Een uitnodigende locatie gelegen naast het bomencarré met als eyecatcher een mooi, groen dakterras. De gymzaal wordt op de bovenste laag gecreëerd met toegang via beide trappenhuizen, zodat het ook buiten schooltijden in gebruik kan worden genomen. Het niveauverschil in de kavel wordt praktisch opgevangen door een (fietsen)kelder te realiseren. Naast het verschillende kleur- en materiaalgebruik, komt het ontwerp tevens de natuur tegemoet door middel van het plaatsen van nest- en insectenkastjes en is er een afwatering richting het bomencarré.

Vitruvius verzorgt gedurende de ontwerpfases de financiële ondersteuning van dit project, inclusief het doorberekenen van alternatieven.

 

 

Over het project

Opdrachtgever: Stichting Samen tussen Amstel en IJ (STAIJ), Humankind & Gemeente Amsterdam

Architect: bdg architecten

Locatie: Amsterdam IJburg

Omvang (BVO):  3664 m2

 

 

 

 

 

 

 

In het Amsterdamse IJburg wordt een nieuwe wijkvoorziening genaamd MKC de Schatkaart gerealiseerd, onderverdeeld in een nieuwe Montessori basisschool, een kinderdagverblijf en een sportvoorziening. Dit alles in een splitlevel ontwerp.

Een uitnodigende locatie gelegen naast het bomencarré met als eyecatcher een mooi, groen dakterras. De gymzaal wordt op de bovenste laag gecreëerd met toegang via beide trappenhuizen, zodat het ook buiten schooltijden in gebruik kan worden genomen. Het niveauverschil in de kavel wordt praktisch opgevangen door een (fietsen)kelder te realiseren. Naast het verschillende kleur- en materiaalgebruik, komt het ontwerp tevens de natuur tegemoet door middel van het plaatsen van nest- en insectenkastjes en is er een afwatering richting het bomencarré.

Vitruvius verzorgt gedurende de ontwerpfases de financiële ondersteuning van dit project, inclusief het doorberekenen van alternatieven.