Home > Over Ons

Bouwen binnen budget?
Geen toeval.

Vitruvius Bouwkostenadvies in het kort

Vitruvius is gespecialiseerd in bouw- én gebouwkosten voor zowel nieuwbouw, renovatie/groot onderhoud, verduurzaming en herontwikkeling/herbestemming. Dat doen we onder meer in de gezondheidszorg, onderwijs, kantoren/industrie, woningbouw,
politie/brandweer/defensie en sport, recreatie en hotels.

Meer over geen toeval van Vitruvius Bouwkostendvies

Als kostendeskundige zijn we meestal niet het populairste jongetje van de klas. Gelukkig is dát ook niet onze ambitie. Wij worden vooral gelukkig als projecten haalbaar zijn. Hoe we dat doen? Door niets aan het toeval over te laten.

Dat betekent niet dat er geen ruimte is voor flexibiliteit of bijsturen. Júíst wel! Het betekent vooral dat we bij elke stap en in elke fase de consequenties en risico’s in beeld hebben. Om te voorkomen dat bouwprojecten budgetten ver overschrijden, en gebouwen ook na oplevering rendabel in gebruik zijn, brengen we het totale kostenplaatje transparant in beeld. Bouwkosten én gebouwkosten dus.

Onafhankelijk wegen we elementen nauwkeurig tegen elkaar af. We berekenen implicaties van alternatieven, wijzigingen of bezuinigingen en houden steeds het complete plaatje voor ogen. Met als doel de haalbaarheid te vergroten want daar is het ons uiteindelijk om te doen; dat alle betrokken partijen met trots en binnen budget kunnen toewerken naar een succesvol gerealiseerd project. We kunnen de toekomst niet voorspellen. Maar wel berekenen.

‘s-Hertogenbosch

Europalaan 28D 5232 BV DEN BOSCH

Bedrijfshistorie

Vitruvius Bouwkostenadvies is in 2004 opgericht door David Meijer, adviseur bouw- en exploitatiekosten, en hij vernoemde het adviesbureau naar Marcus Vitruvius Pollio (ca. 85-20 v. Chr.). Vitruvius schreef de klassiek geworden ‘Architectura’ (‘Over de bouwkunst’). Zijn credo was dat bij het ontwerp moest worden uitgegaan van het gebruik; een visie die Vitruvius Bouwkostenadvies ruim tweeduizend jaar later opnieuw in de praktijk brengt. Vanaf 2006 is Nicole van Kuijk ook werkzaam als kostendeskundige bij Vitruvius en na een intensieve samenwerkingsperiode van 12 jaar, zijn David en Nicole samen verder gegaan als partners van Vitruvius Bouwkostenadvies.

Over de aanpak van Vitruvius Bouwkostenadvies vertelt David Meijer: “Begrotingen dienen duidelijk te zijn voor alle deelnemende partijen, ook in die vroege planfase. De enige goede begroting is immers die begroting waar consensus over is.”

Dat projectontwikkelaars, architecten, aannemers en andere opdrachtgevers zich vinden in deze filosofie, blijkt wel uit het indrukwekkende aantal projecten dat Vitruvius Bouwkostenadvies jaarlijks naar volle tevredenheid afrondt.

Actieve gecijferdheid

Eén focus, één visie. Kostendeskundigheid met als doel optimaal voorspellend vermogen als  het om kosten gaat. Vanuit onze focus op de cijfers kunnen we actief meedenken en meebewegen met wat er in het bouwtraject en in het gebruik van het gebouw nodig is. Bouw- én gebouwkosten noemen wij dat. Dat doen we op basis van specialistische expertise én jarenlange ervaring als kostendeskundige in uiteenlopende projecten.

Onafhankelijk samenwerken

Als onafhankelijk adviesbureau staan we voor objectief advies. Sterker nog, in onze optiek is dat de enige weg om een eerlijk en realistisch beeld van kosten te geven. Of het nu gaat om de haalbaarheid, de berekeningen in de ontwerpfase of de exploitatiekosten. Betrokken gaan we tot het uiterste voor onze opdrachtgevers. Waarbij de inbreng en ambitie van alle partijennauwkeurig wordt afgewogen.

Optimistisch Realistisch

Hoewel we vanuit ons vak misschien niet het populairste jongetje van de klas zijn, is humor ons niet vreemd. Als je zoveel aan het cijferen bent, is dat misschien zelfs onontbeerlijk. We staan positief in het leven en zijn een enthousiaste club die plezier beleeft aan realistische resultaten. En graag zorgt dat die cijfers voor iedereen net zo prettig leesbaar zijn.

Eerlijk onder de Streep

Betrouwbaarheid is voor ons een groot goed. Niet meer dan logisch als je ervan houdt om zaken kloppend te krijgen. Onvoorzien komt niet in onze werkwijze voor. Tenminste, niet zonder benoemd te zijn en verrassingen achteraf al helemaal niet. We zijn recht door zee en komen afspraken na. What you see is what you get.

Openstaande vacatures

Hier vind je het aanbod van onze vacatures. Staat jouw vacature er niet tussen? Stuur een open sollicitatie en wij nemen zeker contact met je op.

Bouwkostenadviseur

Je bent een ervaren en ambitieuze Bouwkostenadviseur. Afwisseling tussen het contact met je opdrachtgevers en het maken van bouwkostenbegrotingen past dan ook uitstekend in jouw idee van de ideale baan. Vitruvius biedt je de kans deze ambitie waar te maken in ’s-Hertogenbosch. Salaris vanaf € 3.900,- bruto per maand.

‘s-Hertogenbosch

Full time

Junior Adviseur Bouwkosten

Als Bouwkostenadviseur zit jij vaak al tijdens de initiatieffase van een project aan tafel. Je gaat in gesprek met projectontwikkelaars, architecten en aannemers. Je vindt het leuk om het financiële plaatje van deze projecten in kaart te brengen. Denk hierbij aan advies over de kosten van de bouw, de exploitatie en de levensduur van uiteenlopende projecten. Je overweegt vorm, kwaliteit en kosten. Je presenteert een helder beeld van het geheel en bent dé Adviseur én Calculator.

‘s-Hertogenbosch

Full time