Home > Projecten

Onderwijs

Kindcentrum Cartesius

Details

De Cartesius wijk is ontworpen volgens het Blue Zone concept: een gezonde levensstijl en leefomgeving die is afgeleid van de vijf gebieden in de wereld waar mensen het langst en gelukkigst leven. Het ontwerp is gebaseerd op de doorlopende leerlijn, waarbij onderwijs en opvang samensmelten en er een fluïde beweging ontstaat waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat.

 

Het Kindcentrum Cartesius wordt een energieneutraal (ENG)gebouw, wat aansluit bij de ambitie van de gemeente om het meest duurzame en circulaire gebouw van Nederland te realiseren.

 

De basisschool is ontworpen als een biobased constructie met een heldere identiteit en een duidelijke opzet, met herkenbare entrees. Door het landschap van de omliggende groene lus mee omhoog te nemen tot aan de daktuinen, sluit het complex naadloos aan op het groene karakter van het gebied. Het gebouw is natuur-inclusief, waarbij de natuur op allerlei verschillende plekken ervaarbaar wordt gemaakt. Zo komen er nestkassen, bijenhotels en tiny forests en de daktuinen worden ingericht met moestuinen, zodat leerlingen en leraren de natuur vanuit iedere plek kunnen zien en beleven.

 

Vitruvius Bouwkostenadvies gaat de gehele financiële begeleiding doen voor dit project.

 

 

(Bron: Next architects)

Locatie:

Omvang (BVO):

Opdrachtgever: 

Architect: 

Utrecht

7.259 m2

Gemeente Utrecht

Next Architects Amsterdam

No items found.